WAGs

“WAGs = is an acronym, used particularly by the British tabloid press, to describe the wives and girlfriends of high-profile footballers, originally the England national football team. The term came into common use during the 2006 FIFA World Cup, although it had been used occasionally before that. The acronym has since been used by the media in other countries to describe the wives and girlfriends of sportsmen in general.”

(Forrás: Wikipédia)

Pont ma egy hete, hogy elkezdődött Lengyelország és Ukrajnai közös rendezésében a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság. Azóta az európai férfiak zöme teljes lázban ég, mivel egy hónapig mindenfajta lelkiismeret-furdalás nélkül a hét minden estéjét – a feleségeket és a barátnőket hátrahagyva – a focinak és a sörnek szentelhetik.

Be kell vallanom, lány létem ellenére engem is elkapott az EB-láz, úgyhogy kézenfekvő volt, hogy ezzel kapcsolatban keszülni fog egy poszt. Aki angolból nem jeleskedik, annak még nem derült ki, hogy milyen aspektusból is ragadom meg a rendezvényt; a teljesség igénye nélkül számba veszem az EB-n résztvevő focisták baratnőit ill. feleségeit; őket azonosítják az angolban a WAGs rövidítéssel.

9. Utolsó helyen áll Alena Seredova, aki Buffon, az olasz válogatott kapusának felesége. A gyenge helyezés okaként betudható egyrészt a “zsengének” már nemigen mondható kora, illetve az a tény, hogy nem sikerült róla egyetlen egy blogkompatibilis “red carpet-os” képet találnom, ami azért árulkodó jel …

8. A következő “versenyző” Raffaella Fico, Mario Balotelli olasz csatár jelenlegi barátnője. Balotelliről nemcsak a futballtudása miatt szoktak cikkezni; a bulvársajtónak külön téma az éppen aktuális barátnőjének az előélete. Raffaella ebből a szempontból az elődökhöz képest kivételnek tekinthető, mivel a foglalkozás rovatban nem a ‘pornószínésznő’ megjelölés szerepel.

7. Shakira a spanyol válogatottban játszó Gerard Piqué barátnője. 2010 óta alkotnak egy párt. Nemrégiben felröppentek hírek, hogy szétváltak útjaik, de ezt cáfolja az a tény, hogy Shakira jelenleg is az EB-n szurkol a spanyolnak az újabb európai bajnoki cím megszerzéséért.

6. Renata Langmannova, a cseh válogatott egyik csatárának, Martin Feninnek a jelenlegi barátnője. Róluk ennyi információt tudok szolgáltatni.

5. Lehet, hogy sokak dobogóközelbe várták, de sajnos nálam csak az ötödik helyig jutott a német válogatottban szereplő Schweinsteiger barátnője, Sarah Brandner.

4. A spanyol válogatott kapusa, Iker Casillas jelenlegi szerelme és friss jegyese a szintén spanyol Sara Carbonero sportriporter.

3. Harmadik helyre futott be a német válogatottban játszó Sami Khedira barátnője, Lena Gercke, aki egyben a Germany’s Next Topmodel győztese.

lena-gercke

2. Számomra Sylvie van der Vaart, a holland színekben futballozó van der Vaart felesége az első helyezett, de majd a későbbiekben kifejtem, hogy miért is csúszott csak a második helyre.

1. Ki más lenne, mint a portugál Christiano Ronaldo barátnője, az orosz származású Irina Shayk. A győztes kiválasztásához egyébként férfi segítséget kellett igénybe vennem (= Mókus – a szerk.), mivel közte és Sylvie van der Vaart között nem voltam képes dönteni. De Mókus pontot tett az “agóniám” végére, miután le sem tudta venni a szemét a képernyőről, miközben Irina Sports Illustrated fotóit böngésztem. Hát igen. Ebben a lányban hibát nemigen találni, talán egyet; a férfiízlése hagy maga után némi kivánnivalót. De ha igazak a pletykák, akkor jelenleg már nem alkotnak egy párt Ronaldoval.

Photos by Miklós Horváth